Blanc du Noirs

Blanc du Noirs

Biele víno z modrého hrozna. Áno, naozaj sa to dá. Tiež sme experimentovali len s malinkou dušičkou.
Dva dni pred zberom Modrého Portugalu sme si spríjemňovali degustáciou s rakúskymi vinármi. Práve oni nám zas a znova s vínom veľmi pomohli. Keď sa im ocino zdôveril s myšlienkou klaretu, ktorá mu už pár dní zamestnávala myseľ, dostal tú najlepšiu reakciu. Jeden z vinárov nás pozval k nemu, vraj oni sa chystajú práve zajtra hrozno na klaret spracúvať. A tak sme v hodine dvanástej, deň pred oberačkou, šli na náučnú návštevu. Ochotne nám všetko ukázali a vysvetlili. Prezradili triky a know-how. Na príval týchto informácií sme sa ešte raz vyspali a ráno prešli z teórie na prax.
Šťava mala jemný nádych lososovej farby, no nepanikárili sme. Rakúšania nás na to pripravili. Tri krát denne sme náš klaret ovoniavali, prechutnávali a pozorovali ako z modrého hrozna vzniká biele víno. No zázrak, nie?

Príspevok bol vložený Uncategorized. Vytvorte záložku trvalého odkazu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *